Un băiețel cu autism a construit cea mai mare copie a Titanicului din lego! — SteMir

Un băiețel cu autism a construit cea mai mare copie a Titanicului din lego! - SteMir

Islandezul Brynjar Karl Birgisson a construit cea mai mare replică a vasului Titanic, ,,din cărămizi Lego. Adolescentul are 15 ani și suferă de autism. Modelul Titanicului va fi expus pentru prima dată într-un muzeu din America.Pentru realizarea proiectului său, de 8 metri, adolescentul a folosit iniţial 56.000 de cărămizi de Lego, dar după ce partea din faţă s-a spart, a trebuit să mai cumpere şi, în final, s-a ajuns la aproximativ 65.000 de piese.Compania ,,Lego” a subvenţionat parţial construcţia, oferindu-i o reducere lui Brynjar. În plus, pentru a-şi consolida opera, tânărul constructor a folosit 120 de tuburi de lipici. Replica celebrului Titanic a mai fost până acum expusă în Islanda, Suedia, Norvegia şi Germania, iar acum va ajunge la Muzeul Titanic din Tennessee.
Brynjar spune că experienţa construirii navei l-a ajutat să lupte împotriva autismului de care suferă.

,,Deşi sunt în continuare autist şi voi fi mereu, m-am antrenat pentru a fi ,,cât mai normal posibil”, a spus băiatul într-un interviu. ,,Eram total incapabil să comunic, atunci când am început proiectul, iar acum stau pe scenă şi dau interviuri. Mi-a dat încredere. Când am început procesul de construcţie, aveam o persoană care mă ajuta la şcoală la fiecare pas pe care îl făceam, dar astăzi învăţ fără nici un suport. Am avut ocazia să călătoresc şi să explorez şi să întâlnesc oameni minunaţi”.Brynjar a mai fost în Statele Unite pentru a prezenta un discurs despre autismul de care suferă şi despre proiectul său de a construi o replică a Titanicului. El spune că bunicul lui l-a ajutat la calculele făcute pentru a reduce la scară planul Titanicului, astfel ca modelul să poată fi realizat cu piesele de Lego de 4 cm.Mama lui Brynjar, Bjarney Ludviksdottir, i-a îndemnat pe alţi părinţi:

,,Când copilul vine cu un vis sau obiectiv interesant, mare sau nebunesc, pe care şi-ar dori să îl realizeze, ascultaţi cu atenţie şi încercaţi să găsiţi modalităţi de a-l susţine să-şi atingă obiectivul. Ar putea fi cea mai bună investiţie pe care o faceţi pentru copilul dvs.”Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina noastra!

1 Trackback / Pingback

  1. Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 02 – 09 martie 2020?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.