Secția unui spital a fost închisă, iar 23 de medici și asistente sunt în izolare. – SteMir

Secția unui spital a fost închisă, iar 23 de cadre medici si asistente sunt în IZOLARE, după ce un pacient a fost la un control de rutină și a fost depistat cu coronavirus.

Activitatea Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului din Filiaşi a fost suspendată deoarece un pacient care a venit la un contro lde rutină, a fost depistat cu coronavirus, iar 23 de medici si asistente ale spitalului sunt nevoie să stea in carantină 14 zile.

”Un pacient al Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalului Filieşenilor, în vârstă de 67 ani, a fost transferat în cursul serii de 18.03.2020 la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova în urma confirmării testului pentru COVID-19. Imediat a fost declanşată ancheta epidemiologică şi s-a stabilit că acesta a stat internat în Compartimentul pentru Primiri Urgenţe, pe circuitul special amenajat pentru aceste situaţii”, a transmis, miercuri seară, Prefectura Dolj.

Sursa citată a precizat că au fost prelevate 23 de probe de la cadre medicale şi personal CPU al Spitalului Filieşenilor, urmând ca acestea să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

”Prin urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe va fi suspendată în această perioadă, iar în cursul serii a fost efectuată dezinfecţia întregului spaţiu în care funcţionează acest compartiment”, a mai transmis Prefectura Dolj.

În întreaga ţară au fost confirmate 260 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Azi 19 martie, sunt peste 215.000 de persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19 la nivel mondial, notează CNN. Pentru prima oară de la începerea epidemiei de coronavirus, decembrie 2019, China raportează 0 cazuri.

sursa:
cnn.com
stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi sus