Nu haina îl face pe copil, ci educația primită de la părinți! Superb. – SteMir

Nu haina il face pe copil ci educatia primita de la parinti

Pentru cresterea unui copil, banii sunt necesari. Mai intai scutece, biberoane, mixuri, piure de cartofi, apoi case pentru Barbie, masini controlate radio, biciclete, console de jocuri, apoi computere, comunicatoare, jachete, cizme, cercei din aur. Exista lucruri necesare: mancare si imbracaminte, plus cheltuieli cu educatia, dar exista si „bonusuri”: divertisment si tot felul de haine de la casele de moda. Suntem obligati sa oferim copilului ceea ce este necesar. Dar de ce „bonusuri”? Daca copilului nu i s-a interzis niciodata nimic, iar „vreau” este implicit executat de parinti, atunci in final putem obtine o interactiune de paraziti si propria noastra batranete saracacioasa.

Nu haina il face pe copil, ci educația primită de la părinți! Superb. - SteMir

Si un parinte care nu este nimic, niciodata, cu exceptia unui minim cersetor de sentimente (desi finantele sunt disponibile) – in opinia multora, acesta nu este un parinte. Nu haina il face pe copil, ci educatia primita de la parinti. De indata ce apare gandul„ investitiei ”, incepe interactiunea agresiva a copilului. Interactiunea non-agresiva cu copilul este atunci cand gasesti o formula pentru a-i completa sentimentele. Iar „investitia” este calea catre nicaieri, este realizarea propriilor ambitii parentale. Un copil are nevoie de iubire parinteasca si educatie. Educatia care este caracterizata de permisivitate, da nastere la obiceiul copilului de a-si atinge obiectivele cu orice pret.

Nu haina il face pe copil ci educatia primita de la parinti 3

Si, uneori, agresiunea poate fi rezultatul unei iubiri excesive a parintilor. In primii ani de viata rolul parintelui si legatura emotionala cu adultii, este mare. Aceasta este o perioada favorabila dezvoltarii increderii de baza in lumea din jurul sau si a capacitatii sale de empatizare. Uneori, agresiunea copiilor este o modalitate de a-si arata puterea, atunci cand pur si simplu isi „marcheaza” teritoriul. Astfel, micii „stapani ai vietii” isi definesc spatiul. Acesti copii, isi vor „construi” toata lumea deodata, terorizand alti copii, dorind “sa le arate locul”. Ambitia nelimitata poate deveni si o sursa de comportament agresiv. Parintii ii inspira: „Tu esti primul, tu esti cel mai bun!” Iar daca orientarile morale nu au fost inca elaborate, atunci agresivitatea este fixata ca trasatura de caracter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.