Experți în domeniul sănătății: Luați în considerare anularea coafurilor, tratamentului facial și pedichiura pe măsură ce coronavirusul se răspândește

Mitchel Rosen, profesor asociat la Departamentul de Sănătate Publică Urbană și Globală, nu a primit niciodată vreun tratament facial, dar își imaginează chiar acum, având mâinile cuiva care vă ating și vă masează chipul ar fi o idee foarte, foarte proastă.

El spune că, dacă aveți tunsori, manichiuri sau programari pentru zona feței rezervate în următoarele zile sau săptămâni, acum este momentul să anulați – indiferent dacă aveți un risc ridicat sau nu.

„Oamenii ar trebui să restricționeze programările și activitățile neesențiale”, a spus Rosen pentru Insider. „Asta înseamnă lucruri precum programarea coafurilor și unghiilor.”

În încercarea de anulare a răspândirii coronavirusului, oficialii de sănătate publică recomandă distanțarea socială, ceea ce implică anularea adunărilor mari și păstrarea la cel puțin șase metri de ceilalți care ar putea fi bolnavi. NBA a anulat restul sezonului, majoritatea școlilor și colegiilor s-au închis și multe locuri de muncă s-au mutat la telecomunicații. Activitățile zilnice ale americanilor în America au încetinit, iar asta înseamnă anularea oricăror întâlniri pe care le așteptați cu nerăbdare.

„Modul principal de reducere a căii potențiale de expunere și transmitere este prin distanțarea socială”, a spus el. „Evident, cineva care îți face părul sau unghiile este chiar deasupra ta.” 

Tratament facial

Este greu de știut cine este infectat și cine nu. De fapt, noile cercetări sugerează că majoritatea infecțiilor cu coronavirus au fost răspândite de persoane care nu prezintă simptome . 

Cu toate acestea, există unii oameni care ar putea crede că acest lucru este excesiv. Rosen nu este unul dintre ei.

„Nu este vorba doar despre tine”, spune Rosen. „Acest lucru este mai mare decât asta. Care este cel mai rău lucru care se întâmplă? Nu îți tai părul astăzi, spre deosebire de alternativa, unde te îmbolnăvești sau îi îmbolnăvești pe ceilalți.” 

Elizabeth Scott, expertă în igiena locuinței și a comunității și profesor la Universitatea Simmons, a declarat pentru Insider că orice american sănătos probabil cunoaște pe cineva cu risc de îmbolnăvire severă, indiferent că este vorba despre o persoană în vârstă sau o persoană imunocompromisă, sau chiar pe cineva care are deja coronavirus dar nu o știe din cauza lipsei de testare. 

„Avem nevoie de americani tineri, sănătoși, pentru a lua decizii inteligente și pentru a lua măsurile adecvate pentru a reduce răspândirea către alte persoane care prezintă un risc mai mare în familiile și comunitățile lor”, a spus ea pentru Insider. „Acest virus se va strecura printre cele mai slabe legături, așa că toți trebuie să ne întrebăm, care sunt acele legături din viața noastră personală și de lucru și ce putem face despre ele.”

Unele întreprinderi mici iau măsuri de precauție, dar altele nu

Trei saloane de unghii au spus anterior Business Insider că nu au înregistrat o scădere dramatică a afacerilor. Un magazin a investit în măști de față, care nu sunt la fel de utile ca oamenii presupun că sunt, iar altul are personal care dezinfectează suprafețele în fiecare oră.

În China, saloanele au adoptat o abordare neortodoxă, folosind brici și piepteni prinse până la capătul bastoanelor de lemn pentru a le oferi clienților o tunsoare pe distanțe lungi. Dar alte saloane refuză clienții. Un pilot a fost surprins să descopere că frizeria lui nu-i va tăia părul pentru că fusese peste mări, în Samoa.

„Dacă oamenii nu mai au tunsori, acesta este un semn rău”, a declarat economia Tara Sinclair pentru New York Times. Economiștii din întreaga lume privesc nervos că industriile fără legătură directă cu noul coronavirus, cum ar fi coafurile și saloanele de unghii, declară că afacerile au scăzut.

Dar, cu boli precum noul coronavirus, comportamentul unei persoane poate afecta multe altele, precum și tratamentele medicale rezultate. 

„Nu știm suficient despre asta ca să știm exact ce se va întâmpla, așa că de ce să șansați?” Spuse Rosen.

Sursa: https://www.insider.com/experts-say-you-should-cancel-your-appointments-coronavirus-2020-3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi sus