Dieta cu apa plata și lămâie pentru o alimentație echilibrată! – SteMir

Dieta cu apă și lamaie este o alternativă la îndemână pentru acelea dintre voi care vreți să scăpați rapid de surplusul de kilograme fără să vă expuneți vreunui factor de risc. În cadrul acestei diete elementul principal este apa, element care se găsește în toate alimentele pe care le consumăm, în cantități mai mici sau mai mari. Dieta cu apă nu înseamnă consumul exclusiv de apă, ci o dietă echilibrată, cu consum preponderent de apă pură și alimente care conțin lichid în proporții mari.Dieta cu apa plata și lămâie pentru o alimentație echilibrată! - SteMir

Dieta cu apă plată și lămâie te ajută să pierzi în greutate și să arăți mai sănătoasă. În acest articol îți prezentăm proprietățile și beneficiile aduse de dieta cu apă.Ce consumăm în dieta cu apă?

Apa și alimentele care au în componență un conținut mare de apă ajută la îmbunătățirea metabolismului, la intensificarea arderilor și la optimizarea tuturor procedeelor din corp, mai ales al celui de digestie. Dieta cu apă poate fi destul de variată și sățioasă dacă veți alege să o completați cu următoarele alimente. Este de preferat ca alimentele bogate în apă să nu fie supuse gătirii termice, pentru că își vor diminua conținutul de lichid:•Apă – pe lângă cei doi litri recomandați pentru consumul zilnic obligatoriu, cantitatea de apă din cadrul dietei trebuie să fie suplimentată. Astfel, dimineața beți un pahar cu apă pură, plată, pe stomacul gol. De asemenea, beți apă înainte și cu jumătate de oră după mesele principale. Completați fiecare gustare a zilei cu 250 de mililitri de apă.•Pepene roșu – pe lângă numeroasele vitamine, acizi și antioxidanți, pepenele roșu conține 92% apă.Acesta este motivul pentru care se recomandă un consum mare de pepene roșu în dieta cu apă. Conținutul mare de apă din pepene este îmbogățit cu vitaminele A, C și E, dar și cu zinc, mangan sau calciu. •Castraveți – în dieta cu apă castraveții sunt foarte recomandați pentru un consum zilnic. Aceștia conțin 95% apă, iar restul de 5% este format din gama de vitamine B, săruri minerale și fibre alimentare (acestea se găsesc preponderent în coaja castraveților).

•Ridichi – cu un conținut de apă de puțin peste 90%, ridichile sunt un element de bază în dieta cu apă. Acestea pot fi consumate într-o mulțime de combinații, în salate sau ca atare, condimentate. Fiind legume apoase, ridichile nu au nevoie de adaosuri gastronomice, iar nutrienții din acestea sunt absorbiți cu rapiditate.•Citricele – acestea sunt foarte folosite în fresh-uri și băuturi răcoritoare îndulcite, dar consumate ca atare pot fi foarte utile în dieta cu apă.Conținutul lichid al unui fruct citric este de 91%. Grepfrutul are un conținut de apă mai mare decât cel de acid citric, iar lămâile sunt foarte utile pentru arderea surplusului de grăsimi.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina noastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi sus