Cum îi sfătuiește Emil Boc pe români ca să se protejeze de virus: „Am văzut acest model la Praga…” – SteMir

Emil Boc recomandă locuitorilor din Cluj-Napoca să își acopere nasul și gura cu măști sau eșarfe la urcarea în autobuze. Transportul în comun a fost redus la 65% pentru descurajarea oamenilor.

Emil Boc a declarat, miercuri, în prima conferință de presă ținută online, că gradul de încărcare al autobuzelor a fost între 15-40%, stiripesurse.ro.

Cum îi sfătuiește Emil Boc pe români ca să se protejeze de virus: „Am văzut acest model la Praga…” - SteMir

„Am redus capacitatea transportului în comun la 65% pentru a limita plecările clujenilor în oraș, în special a persoanelor vârstnice, și a nu încuraja folosirea lui. Gradul de încărcare al autobuzelor a fost miercuri între 15-40%, ceea ce înseamnă că seniorii Cetății au înțeles nevoia de a limita deplasările. Recomand clujenilor să nu utilizeze transportul în comun în această perioadă decât dacă este absolut necesar, dar dacă o fac să folosească o mască sau o eșarfă la urcarea în autobuze, troleibuze sau tramvaie pentru acoperirea nasului și a gurii. Am văzut acest model la Praga. (…) De asemenea, recomand clujenilor să evite programările la medic în această perioadă dacă nu sunt absolut necesare”, a spus Boc.

Acesta a cerut clujenilor să trateze cu maximă seriozitate măsurile severe cuprinse în decretul privind instaurarea stării de urgență și a făcut un apel direct către toți locuitorii municipiului să stea acasă.

„Dragi clujeni, faceți tot ceea vă stă în putință și stați acasă. Mă adresez în mod special persoanelor peste 65 – 70 de ani să se rezume doar la strictul necesar pentru a ieși afară și să rămână acasă. Ajutați-ne ca să vă putem ajuta”, a subliniat Emil Boc.

Primarul Clujului a precizat că un impact al crizei coronaviruslui va avea consecințe și din punctul de vedere al bugetului local, în condițiile în care vor fi agenți economici care își vor suspenda sau închide activitatea.

„Evident că nu vor fi încasările necesare la bugetul local dar am făcut o prioritizare a cheltuielilor publice pentru asigurarea, în regim de urgență, a activităților orașului, de la salubritate, funcționarea serviciilor și a asistenței sociale. În momentul de față, nu se pune problema suspendării unor contracte privind lucrări de investiții din cauza crizei coronavirusului”, a conchis Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Înapoi sus