9 trucuri ale stiliștilor pentru a avea un păr frumos și cu mult volum. – SteMir

Ne simțim dezamăgite atunci când părul nostru se murdărește prea repede, așa că simțim nevoia să-l spălăm mai des, dar acest lucru s-ar putea să se întoarcă împotriva noastră – foliculii de păr sunt activați și a doua zi sunt murdari din nou. Iată câteva sfaturi pentru a avea un păr frumos și curat:

9 trucuri ale stiliștilor pentru a avea un păr frumos și cu mult volum

1. Spală-ți părul cu apă fiartă sau filtrată.

Apa de la robinet poate să fie prea aspră și să îți afecteze astfel părul. Dacă vrei ca părul tău să nu fie murdar chiar în ziua următoare, clătește-l cu apă fiartă sau filtrată. Temperatura apei nu ar trebui să fie mai mare de 38 de grade Celsius.

2. Ai grijă cu produsele de îngrijire a părului.

Toate produsele care hrănesc părul uscat și aspru îl încarcă și îl murdăresc dacă nu sunt folosite într-un mod corect. E important să știi cât de des trebuie să le folosești: uleiurile – de câteva ori pe săptămână, spray-urile – la nevoie, în cantități mici.

3. Piaptănă-te mai rar și folosește un pieptene, nu o perie.

Dacă îți piepteni părul prea des sau îl atingi mereu cu mâna, glandele sebacee vor începe să funcționeze mai mult, iar părul se va murdări tot mai repede. Prin urmare, încearcă să te piepteni mai rar și să nu folosi o perie, ci un pieptene. De asemenea, nu-ți atinge prea des părul cu mâinile.

4. Aranjează-ți părul într-un mod natural.

Toate spumele și gelurile pentru styling accelerează procesul de murdărire a părului. Dacă vrei să îți porți părul într-o coadă sau într-un coc, lasă-le să fie mai naturale. Dacă nu încerci să-ți faci fiecare șuviță să stea perfect, a doua zi vei avea un păr curat și strălucitor.

Citește și: 11 trucuri de stil și frumusețe pe care ar trebui să le folosească absolut orice femeie! 

5. Folosește șampon fără SLS.

S-a dovedit că șampoanele care conțin SLS sunt sigure pentru oameni, dar dacă simți că ele îți usucă prea tare pielea sau că părul tău se murdărește prea repede, folosește un șampon fără SLS, reprezentând un factor spumant. Astfel de produse fac mai puțină spumă, dar tot curăță murdăria.

6. Redu temperatura.

Plăcile și ondulatoarele pot să cauzeze și ele murdărirea părului. Temperaturile înalte forțează glandele sebacee să producă mai multe secreții pentru a proteja scalpul. Temperatura ideală pentru aranjarea părului este cuprinsă între 150 și 180 de grade Celsius.

7. Exfoliază-ți scalpul.

Exfolierea te ajută să scapi de celulele de piele moartă și să îndepărtezi cu delicatețe și murdăria. În plus, acest proces întărește foliculii de păr, ceea ce influențează în mod pozitiv părul. Poți să pregătești un scrub acasă, alegând compoziția potrivită.

8. Schimbă-ți fețele de pernă mai des.

Fețele de pernă absorb repede uleiurile pe care le aplici pe ten sau păr, dar și secrețiile pielii. Prin urmare, devin un teren fertil pentru dezvoltarea bacteriilor, iar părul se murdărește mult mai repede. Schimbă-ți fețele de pernă cel puțin o dată pe săptămână.

9. Protejează-ți părul de frig și soare.

Nu-ți neglija părul nici vara, dar nici iarna – pentru a se apăra de căldură sau frig, scalpul produce mai mult sebum.

Dacă v-a fost folositor acest material, vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe Facebook ne puteți da un LIKE pe pagina noastra!

1 Trackback / Pingback

  1. 30 de modele de unghii roz încântătoare pentru un look uimitor. - SteMir

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.